Hygiëne en veiligheid

Cruisen in coronatijd, hoe ziet dat eruit? De gezondheid van gasten en bemanning staat bij de verschillende rederijen altijd voorop, om deze reden hebben de rederijen hoge eisen gesteld aan hygiëne en veiligheid zodat u zorgeloos kunt uitkijken naar uw toekomstige cruisevakantie. De veiligheidseisen verschillen per rederij, echter zijn er een aantal maatregelen die u bij elke rederij kunt verwachten:

  • Vermindering van het aantal passagiers
  • Gezondheids-vragenlijst voor inscheping
  • Verplichting van mondkapjes wanneer de minimale afstand niet kan worden gegarandeerd
  • Verhoogde desinfecteerprocessen in openbare ruimtes, hutten en restaurants
  • Uitsluitend geserveerde maaltijden en dranken in de restaurants en bars, geen selfservice
  • Medische controles voor boordpersoneel door testen op Covid-19
  • Temperatuur metingen passagiers op verschillende momenten tijdens de cruise

Diverse rederijen hebben gekozen voor een flexibel boekingsbeleid waardoor u met een gerust hart uw droomcruise kunt boeken. Zo zijn er onder andere aangepaste betalings- of annuleringsvoorwaarden en kunt u vaak uw cruise nog tot een aantal maanden voor vertrek omboeken naar een andere afvaart.

Heeft u aanvullende vragen over de veiligheidsmaatregelen of wenst u meer informatie over het boekingsbeleid van een bepaalde rederij? Neem dan contact op met onze ervaren cruisespecialisten.

Bekijk een selectie van de verschillende hygiëne- en veiligheidsprotocollen van diverse rederijen:

Omboekingsbeleid

Voor ons en voor de rederijen waar wij mee samen werken, staan uw veiligheid en gezondheid centraal. Daarom bieden wij u samen met hen voor nieuwe cruise only boekingen een flexibel beleid aan, waarbij u in veel gevallen kunt annuleren voor uw cruise, indien er een situatie ontstaat waarbij annuleren of wijzigen de beste optie lijkt. Indien u hierbij een vlucht wilt boeken, kan dit alleen op aanvraag met KLM (geselecteerde vluchten). Wilt u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen, kunnen wij dit uitsluitend op eigen verantwoording boeken (eventuele annuleringskosten van deze luchtvaartmaatschappijen zijn voor eigen rekening).

Volgende artikel

KLM