Welke hut kiest u?

Op een cruiseschip heeft u geen kamer, maar een ‘stateroom’ of hut. U kunt kiezen uit verschillende  huttypes op verschillende dekken. Maar hoe kiest u de juiste hut? Ons advies: kies eerst het huttype en daarna de ligging van de hut. Voor persoonlijk advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hut categorieën

Binnenhut

Brengt u weinig tijd in uw hut door of heeft u een beperkt budget? Dan is een binnenhut geschikt. Deze ligt aan de binnenzijde van het schip en heeft daardoor geen raam. U beschikt over comfortabele faciliteiten als tv, airco, kluisje, goede bedden, kastruimte en een eigen badkamer. Een spiegel, gordijn of virtueel raam zorgt voor een ruimtelijke beleving.

BUITENHUT

Wilt u een hut met ramen, zodat er daglicht binnenkomt en u naar buiten kunt kijken? Kies dan voor een buitenhut. Deze ligt aan de buitenzijde van het schip, met één of meerdere ramen of patrijspoorten (kleine ronde vensters). De ramen kunnen niet worden geopend. De afmeting en faciliteiten zijn veelal gelijk aan die van een binnenhut.

Balkonhut

Houdt u van ruimte en/of zit u graag buiten? Dan past een balkonhut het beste bij u. De balkonhutten liggen aan de buitenzijde van het schip en zijn iets groter dan een buitenhut. Bovendien heeft u een privé veranda met ruimte voor minimaal twee stoelen. Op de balkons mag niet gerookt worden.

SUITE

Voor ultieme ruimte en luxe kiest u voor de suite, die in vele vormen en maten beschikbaar is. Van mini of junior suites met één kamer, tot deluxe of penthouse suites met meerdere kamers,  badkamers en een groot balkon. Suites bieden vaak kleine gratis extra’s en zaken als butlerservice en voorrang bij in- en ontscheping.

De getoonde afbeeldingen zijn slechts ter indicatie en kunnen per rederij/schip verschillen

De ligging van uw hut

Heeft u een huttype gekozen? Kijk dan op de plattegrond (dekkenplan) waar deze hutten gelegen zijn. U kunt kiezen uit verschillende dekken en categorieën. Hierbij geldt: hoe hoger de hut ligt en hoe meer in het midden van de verdieping (het dek), hoe hoger de categorie en prijs. De beste locatie voor een hut is een zeer persoonlijke keuze, onze cruisespecialist Bart tipt: "Hoe meer een hut in het midden van het schip is gelegen, hoe kleiner de kans op zeeziekte". Geef bij boeking uw voorkeur aan, u ontvangt dan direct uw hutnummer of een garantiehut. Bij een  garantiehut bent u gegarandeerd van een hut in minimaal de geboekte categorie, maar verneemt u het hutnummer en de ligging kort voor vertrek of bij inscheping.

Wat is een garantiehut?

Bij garantiehutten garandeert de rederij accommodatie in een bepaalde categorie tegen het voor die categorie van toepassing zijnde tarief. Indien kort voor vertrek blijkt dat accommodatie in die categorie niet beschikbaar is, dan behoudt de rederij zich het recht voor de passagiers zonder bijbetaling in een hogere hutcategorie onder te brengen, ongeacht faciliteiten, ligging en evt. (gedeeltelijk) belemmerd zicht in de toegewezen hut. In geval van een garantiehut kan het incidenteel voorkomen dat u gedurende de cruise van hut dient te wisselen.

Volgende artikel

Cruisen in de Middellandse Zee