Bestemming
Cruisen in de Middellandse Zee
Cultuurrijke kustplaatsen en zonnige stranden

Een Middellandse Zee cruise staat garant voor een heerlijke vakantie. De landen in dit gebied bieden u schitterende afwisselende landschappen en een diversiteit aan culturele hoogtepunten. Op onze website is de  Middellandse Zee onderverdeeld in twee vaargbieden: Westelijk en Oostelijk. Onder de Westelijke Middellandse Zee vallen voornamelijk cruises die landen als Spanje, Frankrijk en de westelijke kant van Italië aandoen. Onder de Oostelijke Middellandse Zee verstaan we vooral de landen Griekenland, Kroatië, Malta en de oostelijke kant van Italië.

Niet alleen het prettige klimaat met veel zon en heerlijke temperaturen spelen een belangrijke rol. De rijke geschiedenis van de Middellandse Zee biedt u ook vele bezienswaardigheden en excursiemogelijkheden. Zo hebben o.a. de Romeinen en de Grieken hun sporen in vele landen achtergelaten. U waant zich duizenden jaren terug in de tijd en de geschiedenis komt tot leven. Indien u het iets rustiger aan wilt doen, dan kunt u natuurlijk ook heerlijk ontspannen op één van de mooie mediterrane stranden. Ook niet onbelangrijk is de overheerlijke gastronomie! Geniet van een heerlijke cappuccino in Italië of nip in de middag aan een glaasje sangria in Spanje. Proef lokale, bekende gerechten zoals couscous in Marokko, tortilla's in Spanje, pasta in Italië of moussaka in Griekenland!

Spanje

Het veelzijdige Spanje heeft voor iedereen wat te bieden. Zo kunt u het prachtige Barcelona bezoeken, een echte wereldstad. Of bezoek Valencia, waar u moderne architectuur kunt bewonderen, zoals de ‘Ciudad de las Artes y Ciencias’. Het binnenland van Valencia is tevens de plaats waar paella is ontstaan. Een echt Spaans gerecht en een must om uit te proberen. U kunt natuurlijk ook de Spaanse eilanden bezoeken zoals Mallorca, Ibiza en de Canarische eilanden. Zo zijn er nog veel meer Spaanse bestemmingen met elk een eigen verhaal en prachtige bezienswaardigheden. 

Frankrijk

Gelegen aan de monding van de rivier de Seine, ligt Le Havre, een stad in Normandië. Vanuit Le Havre kunt u een bezoek brengen aan de hoofdstad Parijs. Door de Seine wordt Parijs in tweeën gedeeld. De oevers van de Seine in de hoofdstad staan op de Werelderfgoedlijst. Parijs kent zeer veel moderne en historische bezienswaardigheden, waaronder de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Sacré-Coeur, Centre Pompidou, Le Louvre en de Jardin des Tuileries. Andere populaire bestemmingen waar u kunt aanmeren met een cruise zijn havensteden Marseille, Cannes en Sète. Naast de zeecruises langs de kust van Franrkijk kunt u ook het binnenland van Frankrijk ontdekken tijdens een riviercruise, langs steden als Rouen, Vernon en Caudebec-en-Caux.

Italië

Geniet van heerlijk eten, een zacht klimaat en veel geschiedenis op een cruise langs Italië. Er zijn vele bezienswaardigheden in Italië. Zo kunt u in Rome de Trevifontein bezoeken of in Pisa de beroemde scheve toren. Of geniet in Venetië van een gondeltocht over de prachtige kanalen. Dankzij haar rijke geschiedenis heeft Italië ontelbare trekpleisters. U geniet in Italië het hele jaar door van een heerlijk zacht klimaat en typisch Italiaanse lekkernijen als pizza, pasta en niet te vergeten de beste gelato (ijs) ter wereld!

Griekenland

Een Griekenland cruise biedt u de mogelijkheid om een mooi gebied op een unieke wijze te ontdekken. Griekenland bestaat ongeveer 20% uit eilanden. Het is dan ook een ideale manier om middels een cruise de Griekse eilanden te bezoeken. De grootste en bekendste eilanden van Griekenland zijn Lesbos, Kreta en Rodos. Naast de mooie omgeving heeft Griekenland ook een rijke historie. Dit merkt u aan de vele historische hoogtepunten in het gebied. Zo kunt u bijvoorbeeld de Acropolis bezoeken in Piraeus (Athene) of Knossos, de beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta. Dit terwijl u geniet van het mooie weer. Ook kunt u prima genieten van het prachtige blauwe zeewater in de warme zon. 

Wist u dat..

De Middellandse Zee maar liefst 46.000 kilometer aan kustlijnen heeft? Te voet zou het maar liefst 8.000 uur kosten om deze in zijn geheel te bewandelen! 

Volgende artikel

Cruisen in Noord-Europa