Bestemming
Cruisen in Noord-Europa
Pittoreske dorpjes en adembenemende natuur

Voor natuurliefhebbers is een cruise naar de reusachtige Noorse fjorden een ware belevenis. Voor de cultuurliefhebber zijn de landen rondom de Oostzee het meest interessant.

Beleef het mooiste van Noord-Europa

In steden rond de Oostzee, zoals het Middeleeuwse Tallinn, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Eén van de hoogtepunten tijdens uw cruise door dit vaargebied is zeker St. Petersburg. Noorwegen is met haar eilanden, fjorden, hoge bergen en indrukwekkende gletsjers een waar genot voor natuurliefhebbers. Valt uw keuze op een cruise naar de Noordkaap, Spitsbergen en/of fjorden dan staat u een cruise te wachten met prachtig natuurschoon en vergezichten. Mocht u reeds bekend zijn met het fjordenlandschap, dan is een bezoek aan IJsland, Groenland of de Britse Eilanden een even zo bijzondere ervaring. Vliegt u liever niet? Een voordeel van dit gebied is dat aankomst en vertrek vanuit Nederland steeds vaker mogelijk is, dit maakt uw cruise extra comfortabel.

Noorwegen

De prachtige fjorden van Noorwegen zijn een overblijfsel uit de ijstijd, rivierdalen werden door machtige gletsjers uitgesleten tot beneden de zeespiegel. En nadat het ijs zich lang geleden terugtrok waren daar de geweldige fjorden. Ook de steden aan de kust bieden een historische en gezellig sfeer, welke zeker een bezoek waard zijn. Valt uw keuze op een cruise naar de Noordkaap en Spitsbergen, dan staat u een cruise te wachten met prachtig natuurschoon en vergezichten. Ervaar het schitterende fenomeen van de middernachtzon en ga op zoek naar het noorderlicht.

IJsland

Bezoek de spectaculaire natuur, geisers en de ‘Blue Lagoon’ in het bijzondere IJsland. IJsland ligt aan de randje van het ijzingwekkende Noordpool en kent zeer uiteenlopende landschappen. Waar anders dan IJsland vindt u tienduizenden watervallen, de grootste gletsjers van Europa, maar ook smeulende vulkanen en borrelende modderpoelen? Ook de spuitende geisers, de middernachtzon en het noorderlicht zijn zeker de moeite waard! Eén ding is zeker, IJsland is een uniek land. Bijkomend voordeel is dat u een cruise IJsland vanuit Nederland kan boeken, zodat u comfortabel uit Nederland kan vertrekken.

Baltische Zee

Voor de cultuurliefhebber zijn de landen rondom de Baltische Zee (of: Oostzee) het meest interessant om te bezoeken. In steden zoals Tallinn lijkt het alsof de tijd sinds de Middeleeuwen heeft stilgestaan. Tevens kunt u het turbulente verleden van Visby en Stockholm proeven wanneer u door de straten van deze steden dwaalt. Eén van de hoogtepunten tijdens uw cruise door de Baltische Zee is zeker Sint Petersburg. Naast de paleizen en kathedralen uit haar tsaren verleden kunt u hier het beroemde Hermitage Museum bezoeken.

St. Petersburg (Rusland)

"Laat u verrassen door de adembenemende architectuur en vriendelijke mensen in de Baltische Staten"

Helsinki (Finland)

Britse Eilanden

Ook de prachtige groene natuurgebieden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland zult u zeker niet snel vergeten. Met haar prettige gastvrijheid en gezellige pubs is de traditie en stijl een belangrijk onderdeel van uw bezoek. Zowel natuurliefhebbers als cultuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Het Ierse Belfast serveert uiteraard de fameuze Irish Coffees en het levendige Dublin heeft alles wat u nodig heeft; historie, trendy winkels en vele pubs.

Bekijk alle Noord-Europa cruises

Kies uit meer dan 250 cruises! Wenst u een persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze cruisespecialisten!

Volgende artikel

Cruisen vanuit Nederland