Cruisen vanuit Nederland 

Geen lange auto-, bus- of vliegreis, maar direct in eigen land aan boord en de vakantie kan beginnen! Kiest u ervoor om uw cruisevakantie in Nederland te starten? Dan kunt u opstappen in Amsterdam, IJmuiden of Rotterdam. We vertellen u meer over de diverse cruise terminals en zetten op een rij waar u allemaal heen kunt varen vanuit Nederland!

Cruise terminals

Passenger Terminal Amsterdam
Binnen 5 minuten loopt u vanaf het op-een-na drukste treinstation van Nederland naar de Passenger Terminal Amsterdam (PTA). De PTA ligt aan de rivier het IJ en op slechts een paar honderd meter vanaf het centrum van Amsterdam. Het is goed bereikbaar per auto, tram, trein en fiets! Rederijen als Azamara, Celebrity Cruises, Costa Cruises, Holland America Line, Norwegian Cruise Line, Oceania en Regent Seven Seas Cruises kiezen voor Amsterdam als starthaven.
Bekijk alle cruises vanuit Amsterdam

Cruise Terminal Rotterdam
De Rotterdamse cruisehaven is gelegen op de Wilheminapier, naast de iconische Erasmusbrug en vlakbij het voormalige kantoor van de Holland Amerika Lijn uit 1901. Wanneer u aan boord van een cruiseschip stapt in Rotterdam ziet u onder andere de Euromast en heeft u prachtig uitzicht over de Maas. Geen verkeerd begin van uw reis! Onder andere schepen van AIDA, Holland America Line en MSC Cruises vertrekken vanaf de Cruise Terminal Rotterdam.
Bekijk alle cruises vanuit Rotterdam

Felison Cruise Terminal
De cruise terminal in IJmuiden is de afgelopen jaren sterk toegenomen in populariteit. Op slechts 30 minuten rijden vanaf Amsterdam is IJmuiden de ideale aanleghaven voor vele rederijen. U vaart weg met een prachtig uitzicht over de Noord- en Zuidpier en het strand van IJmuiden.
Bekijk alle cruises vanuit IJmuiden

Noorse Fjorden

Prachtige stille fjorden, kletterende watervallen, pittoreske dorpjes en adembenemende landschappen: Noorwegen is oogverblindend mooi!

Noordkaap

Het fenomeen van de  middernachtzon die het fjordenlandschap met een gouden gloed overspoelt, doet onwerkelijk aan tijdens een bezoek aan dit noordelijke puntje van Europa. Een magische, onvergetelijke belevenis.

Spitsbergen

IJzingwekkend mooi, dat is Spitsbergen! Wanneer u voet aan wal zet op dit ijzige stukje poolgebied, waant u zich een heuse ontdekkingsreiziger!

IJsland en Groenland

Uniek, dat is het juiste woord voor deze twee bestemmingen. Hier vindt u diepe fjorden, stille baaien, gletsjers en geisers.

Baltische steden

In de Baltische steden stuit u op een ware schatkamer aan culturele bezienswaardigheden. Tijdens een cruise door de Oostzee vindt u oude stadskernen, statige paleizen en fraaie musea. 

West-Europa

Kent u Le Havre, Zeebrugge of Hamburg al? Deze steden zijn wellicht niet de meest bekende, maar zeker wel de moeite waard.

Cruises met reisbegeleiding

Heerlijk verzorgd op cruise mét Nederlandstalige reisbegeleiding? Cruisewinkel biedt u deze optie op diverse afvaarten met vertrek uit Nederland. Zo heeft u altijd een aanspreekpunt gedurende uw reis waarbij u met vragen, verzoeken of simpelweg een gezellig gesprek terecht kunt!

Wilt u bijvoorbeeld weten wat die ene perfecte excursie is in de volgende cruisehaven, of welk restaurant aan boord de allerbeste ervaring biedt? Onze zeer ervaren en enthousiaste reisbegeleiders Bart, Josepha, Brigitte, Mariet, Wil, Els en Maxim vertellen het u graag, en staan voor u klaar tijdens meerdere vertrekken vanuit Nederland. Het aanbod met nieuwe cruises met reisbegeleiding worden binnenkort bijgewerkt op onze website.

Wij zien uit naar uw komst en heten u alvast van harte welkom aan boord!

Bekijk alle vertrekken vanuit Nederland

Kies uit meer dan 80 cruises met vertrek uit Nederlandse cruise havens!

Volgende artikel

Welke rederij kiest u?