Rederij
Holland America Line

Kunt u ook niet wachten de luxe cruise-wereld van Holland America Line te ontdekken? Holland America Line geeft u het stijlvolle en traditionele gevoel van cruisen mee. Het is een rederij van naam en faam met ieder jaar weer zeer tevreden en veelal terugkerende cruisepassagiers! Lees alles over deze premium rederij en haar nieuwste vlaggenschip: de Rotterdam.

De Rotterdam: het nieuwste vlaggenschip 

De Rotterdam is het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line, waarbij muziek een centraal thema vormt. Met een lengte van 297 meter en een breedte van 35 meter biedt het schip plaats aan maximaal 2.668 passagiers. Dit cruiseschip van perfect formaat combineert de strakke nautische lijnen van een traditioneel schip met moderne voorzieningen en een elegante inrichting. Heeft u even zin in een heerlijk Nederlands onderonsje? Dan bent u in het Grand Dutch Café aan het juiste adres. Dit café is centraal gelegen op het schip en ingericht met typisch Delfts blauwe tegeltjes.

's Avonds wordt u in het enorme "World Stage" theater omringd door grote LED-wanden die 270-graden rond lopen. Elke avond worden hier spectaculaire shows opgevoerd, die u niet mag missen! Klik hier voor meer feitjes en foto's van de Rotterdam. 

De Rotterdam behoort tot de Pinnacle-class, waar ook de Koningsdam (2016) en Nieuw Statendam (2018) toe behoren. Deze elegante zusterschepen overlappen qua bouw, maar hebben een eigen, unieke inrichting. Benieuwd naar een impressie van de Pinnacle-class schepen van Holland America Line? Bekijk dan de video van de Nieuw Statendam hieronder!

Culinaire hoogstandjes

Holland America Line staat bekend om haar hoge culinaire standaard. De chef-koks bereiden heerlijke maaltijden in onder meer het Lido (buffetrestaurant), de Pinnacle Grill (steakhouse) en het Canaletto Restaurant (Italiaanse cuisine). Voor het diner in de main dining room gelden twee zittingen, maar u kunt ook 24 uur per dag gratis gebruikmaken van roomservice. Het Culinary Arts Center biedt kookdemonstraties, wijnproeverijen en persoonlijke kooklessen.

Heerlijk dineren is een garantie

Entertainment aan boord

Holland America Line behoort tot de beste rederijen ter wereld. Het is onbetwist één van de leiders in het premium cruise segment. Aan boord zal het u aan niets ontbreken! Er zijn rustgevende ontspanningsruimtes en de cruiseschepen bieden zwembaden, jacuzzi’s, volledig uitgeruste fitnesscentra en winkels met belastingvrije luxeartikelen. Verwen uzelf met een behandeling in de Greenhouse Spa en bekijk uw mail in het Explorations Café. Geniet van het mooiste uitzicht van het schip in de Crow's Nest of lees een boek uit de zeer uitgebreide bibliotheek. In de avond kunt u genieten van een goede film of een theatervoorstelling. Natuurlijk kunt u ook een gokje wagen in het casino of genieten van prachtige livemuziek.

De immens populaire BB Kings All Stars band     

Holland America Line en Noord-Europa: een geslaagde combinatie

Stelt u zich eens voor: u reist af naar de cruise terminal Amsterdam, checkt in, levert uw bagage af en stapt aan boord. Geen vliegreis, geen lange wachtrijen, maar direct beginnen aan uw vakantie op zee. Een keuze die duizenden Nederlanders jaarlijks maken, met als favoriete bestemming: Noord-Europa

Reisverslag van cruisespecialist Bart

Mijn eerste Noorse fjorden was met de Nieuw-Statendam. Een ideale cruisereis beginnende vanuit onze mooie hoofdstad Amsterdam. Met de trein zijn we naar Amsterdam gegaan en vanuit de trein konden we het schip al zien! Na een vlotte inscheping begon de tocht over het IJ en het Noordzeekanaal richting de sluizen van IJmuiden. Wat een bijzonder ervaring!

Na een volle dag op zee met allerlei activiteiten en vooral ruimschoots de kans te hebben gehad om het prachtige schip te ontdekken ontwaakten wij in een schitterend fjord, het Hardangerfjord en we lagen bij het plaatsje Eidfjord. Alhoewel in het dorpje zelf nauwelijks iets te beleven valt is de omgeving en het uitzicht adembenemend. Met een excursie zijn we dieper het fjord ingetrokken en over bergweggetjes langs imposante watervallen gereden met her en der foto stops. Aan het begin van de middag zijn we weer teruggekeerd naar het schip voor een heerlijke lunch en zijn we na de lunch nog even het plaatsje in gegaan voor de nodige foto’s!

’s Middags vertrokken we rond 16:00 uit Eidfjord om ook nog het gehele fjord, waar we ’s nachts doorheen zijn gevaren, te kunnen zien. Na een drankje besteld te hebben zijn we naar het achterdek gegaan en hebben daar tot aan het diner gezeten en genoten van de immense natuur die aan je voorbij gaat.

Na een avond en nacht gevaren te hebben kwamen we in Molde aan waar vanuit we weer een mooie excursie hebben ondernomen naar het indrukwekkende achterland waar de ene waterval nog mooier en imposanter was dan de ander. De geheugenkaart van de camera raakte snel vol!

De volgende dag stond er weer een mooi fjord, bijna nog mooier dan de vorige twee fjorden, op het programma, namelijk het Geirangerfjord. Hier hebben wij geen excursie genomen, maar hebben wij aan de kade een fiets gehuurd. De tocht was pittig en een excursie is achteraf gezien wel een aanrader, maar wederom raakte de camera snel vol met adembenemende natuurtaferelen die met geen duizend woorden te beschrijven zijn, de fjorden móét je ervaren!

De laatste dag in Noorwegen is helaas aangebroken met een stop in Bergen, de tweede stad van Noorwegen. Wat een mooie, open en ruime stad en als je gelukt hebt begroet de zon je en zie je de immense uitgestrekte bergen en waterwegen van de omliggende natuur van Bergen. Wij zijn 3 uur lang door de stad wezen struinen om vervolgens aan boord van het schip wederom van een geweldige lunch te genieten en zijn daarna nog even de spa ingegaan en hebben onszelf verwend met een heerlijke massage!

Na Bergen stond de laatste cruise dag op het programma, wederom een dag op zee met allerlei activiteiten voor een ieder die daar aan deel wil nemen. Wij hebben er voor gekozen om lekker in het zonnetje te genieten van een schitterende reis en alle imposante indrukken te laten bezinken en ons gelukkig te prijzen dat wij zo een mooie cruise hebben mogen meemaken. De Noorse Fjorden cruises van de Holland America Line zijn voor zowel ervaren cruisers alsmede “First time” cruisers ideaal en al helemaal omdat men in Nederland kan in- en ontschepen!

Geiranger (Noorwegen)

Cruisespecialist Bart en zijn vriendin Michelle

Ålesund (Noorwegen)

Dankzij de afwisselende vaarroutes van Holland America Line kunt u met deze rederij de mooiste bestemmingen verkennen. Vanuit de Nederlandse cruisehavens Amsterdam en Rotterdam ontdekt u de overweldigende natuur en cultuur van Scandinavië, IJsland, de Baltische Staten en de Britse Eilanden.

Waarom u kiest voor Holland America Line

Vertek vanuit Nederland

Hoewel Holland America Line actief is over de hele wereld, zijn er altijd een aantal schepen die vertrekken vanuit Amsterdam. Zo stapt u dus lekker dicht bij huis aan boord!

Gastronomie van topniveau

Iedereen die al eens met Holland America Line heeft gevaren is het eens over één ding: elke maaltijd is weer een ware belevenis.

Nederlandstalige service aan boord

Op welke schip van Holland America Line u ook meevaart, er is altijd een deels Nederlandse crew aanwezig. Bestel uw cappuccino, cocktail of ijsje in het Nederlands!

Volgende artikel

Norwegian Cruise Line